Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH opet o poplavama

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo bi da razmatra, između ostalog, Izjašnjenje Vijeća ministara BiH povodom prijedloga zaključaka iznesenih na prošloj sjednici Predstavničkog doma u raspravi o Informaciji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o posljedicama prirodne nesreće u BiH.

Predstavnički dom je tada, nakon višesatne rasprave o posljedicama poplava u BiH, odlučio da se prijedlozi zaključaka koji su proistekli iz rasprave upute Vijeću ministara BiH kako bi Vijeće ministara dostavilo informaciju o mogućnosti njihove realizacije.

Poslanici su tokom diskusije predložili više od 40 zaključaka.

Predstavnički dom bi trebalo da razmatra i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, čiji je predlagač Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a koji se odnosi na grad Mostar.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i nije podržala načela prijedloga ovog zakona.

Na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma trebalo bi da se nađe i Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH, čiji je predlagač poslanik Mato Franjičević, sa mišljenjem Ustavnopravne komisije koja nije utvrdila usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH, te nije podržala načela za predloženi zakon.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Između ostalog, trebali bi biti razmatrani i Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2013. godinu; Godišnji izvještaj i finansijski izvještaji Centralne banke BiH za 2013. godinu; Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2013. godinu; Izvještaj o radu Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2013. godinu i Plan rada Nezavisnog odbora za 2014. godinu.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2013. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision