Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Februara. 2024. Region
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović napustio Pokret “Evropa sad”, uslijedila oštra reakcija

Predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika Pokreta “Evropa sad”Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci.

“Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad!, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti”, napisao je Milatović.

Istakao je da dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta i da iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu.

“Pokret Evropa sad! je bio i ostaće važan dio mene jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao Predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta”, poručio je Milatović.

Pokret Evropa sad (PES) saopćio je da je odavno primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim napuštanjem partije.

U saopćenju navode i da je dobro što je Milatović shvatio da je vrijeme da napusti PES, kako društvo ne bi trpjelo zbog ličnih nezadovoljstava.

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umjesto na ličnoj promociji.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision