Utorak, 12. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 8° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Pred delegatima Doma naroda PSBiH obiman dnevni red

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bit će održana danas, a na dnevnom redu je, pored ostalog, Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

Pred delegatima je i Prijedlog izvještaja o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH za period od 2018. do 2021. godine.

Delegati će razmatrati i 74 izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2019. godinu, kao i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2019. godinu.

Izvještaj o namjenskom utrošku grant sredstava u oblasti nauke i kulture za 2018. godinu također će biti pred delegatima Doma naroda.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa među kojima je i inicijativa Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da dostavi cjelovitu analizu o uspostavljenim paralelnim vezama Republike Srbije i RS.

Također i inicijativa Denisa Bećirovića kojom Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi strategiju prevencije genocida u Bosni i Hercegovini.

Delegati bi danas trebali dati i saglasnost na ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora, najavljeno je iz Doma naroda.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision