Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 22° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Požar kod Boračkog jezera još uvijek aktivan, stigli helikopteri Oružanih snaga BiH

Požar koji je jučer zahvatio borovu šumu na području Boračkog jezera, i dalje je aktivan, iako nema intenzivnog širenja. Stigli su i helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Pomoćnik gradonačelnika u službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica, Husejin Hodžić, kazao nam je da požar još nije ugašen, odnsono da je i dalje aktivan.

“Malo se prigući svako jutro, zbog visokog atmosferskog pritiska, pa je puna kotlina dima i vrlo je teško neku procjenu dati. Mi smo na terenu, pravimo protivpožarne puteve da bi mogli proći vozilima, da bi spriječili daljnje širenje”, rekao nam je Hodžić.

On je dodao da trenutno nema intenzivnog širenja požara, ali je još uvijek aktivan. Hodžić je istakao da u ovom trenutku nisu ugrožena naselja. Najvjerovatniji uzrok požara je ljudski faktor.

“Vjerovatno, istražni organi će to potvrditi ili ne, po indicijama se vidi da je požar krenuo ispred kuće, da se čistila bašta, iz čega se može zaključiti da je to ljudski faktor. Ali opet, mi nismo ti koji možemo da kažemo 100 posto da jeste ili nije, ima policija, tužilaštvo, pa će oni utvrditi tačan uzrok požara”, kazao je Hodžić.

U međuvremenu su stigli i helikopteri oružanih snaga BiH koji pomažu u gašenju požara.

Podsjećamo, jučer su sva tri člana Predsjedništva BiH dala saglasnost da Oružane snage BiH odnosno helikopterske jedinice krenu u akciju gašenja požara kod Boračkog jezera.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision