Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 13° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2022. USK
Potvrđeni kandidati Skupštine USK za delegate Doma naroda Parlamenta FBiH

Potvrđeni su kandidati Skupštine Unsko-sanskog kantona za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. U ovom kantonu bi u petak, 2. decembra, trebalo biti odlučeno ko će biti delegati.

U Skupštini USK bira se osam delegata, i to tri iz reda bošnjačkog naroda, tri iz reda srpskog naroda te po jedan delegat iz reda hrvatskog naroda i iz reda Ostalih.

Kako saznaje Klix.ba, kandidati NiP-a za delegate iz reda bošnjačkog naroda su Azhar Sejarić, Zikrija Duraković i Jasmin Hušić.

Kandidati SDA za delegate iz reda bošnjačkog naroda su Mehmed Mahmić i Asmir Ćufurović, dok su kandidati DF-a za delegate iz reda bošnjačkog naroda Sanil Hasić i Samir Ikanović.

Kandidate za delegate iz reda bošnjačkog naroda imaju SDP i NES. SDP-ovi kandidati su Almin Hopovac i Fatka Kulenović, dok su NES-ovi kandidati Emir Dautović i Amir Murić.

Mladen Lonić iz SDP-a je jedini kandidat za delegata iz reda srpskog naroda. S obzirom da je samo jedan kandidat za delegata iz reda srpskog naroda, a da se biraju tri delegata, izgledno je da će preostala dva delegata biti birana u drugim kantonima.

Senita Handukić iz DF-a je jedina kandidatkinja za delegata iz reda Ostalih i sigurno je da će ona biti izabrana s obzirom na to da se bira jedan delegat iz reda Ostalih.

Kandidati za delegate iz reda hrvatskog naroda su Ines Delić (SDA), Tanja Šantić (NES) i Elvira Abdić-Jelenović (Laburisti), a podsjećamo da se bira jedan delegat iz reda hrvatskog naroda.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision