Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Marta. 2024. Region
Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ulazi u četvrti dan

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ulazi u četvrti dan. Djevojčica je nestala u utorak, u naselju Banjsko Polje, u predgrađu Bora.

Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativni rad radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta.

Za djevojčicom su proteklih danai tragali pripadnici žandarmerije, policije, vatrogasci, spacioci GSS, kao i mnogobrojni mještani.

Nakon 27 sati MUP je obustavio pretragu terena u Banjskom Polju, a istraga je preusmjerena u novom pravcu, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Međutim, i dalje je misterija kako je dvogodišnja Danka Ilić nestala u utorak popodne.

Mladen Radulović, novinar Kurira, bio je tokom cijelog jučerašnjeg dana na mjestu nestanka male Danke gde je čitaocima Kurira donosio najnovije informacije sa terena.

Sada se u gostovanju u emisiji Puls Srbije dotakao nelogičnosti u izjavi majke male Danke.

– Odmah da razjasnimo ključnu stvar u cijeloj istrazi. Bilo je policijsko otkriće da se zapravo ne slaže izjava majke sa nekim realnim stanjem na terenu. Ona je prema prvim informacijama rekla da je djetetu dala vodu iz kuće. To je informacija koja je procurila zapravo do nas novinara tokom jučerašnjeg dana. Kada je policija došla na lice mjesta, otkrila je da je vikendica zaključana i odmah je tu došlo do nepodudaranja u izjavi stanja na terenu i onda je odlučeno da se majka ispita. Dakle, majka je rekla da je ušla u kuću i da je dala djetetu vodu, a kuća je bila zaključena i onda je odmah bilo nelogično da je ona mogla da uđe u kuću. Kuća je pod ključem i očigledno da je tamo jedan veliki krš, čim je bager stigao, znači mora da se ta kuća raščisti. To je jedna pojatat kuća koja nije upotrebljiva, već se koristi da se skuha kafa ili eventualno neki ručak u prirodi, ali kuća ne može da se iskoristi kao mjesto da se prespava. Zato je bager stigao da bi raskrčio cio taj haos tamo u tom dvorištu, tako da se policija posle usmjerila na majku i tražile njen telefon kako bi rekonstruisala njenu komunikaciju tokom posljednjih dana – rekao je Radulović.

Radulović se potom osvrnuo i na sistem “Pronađi me”.

– Prvi put smo imali uključivanje tog sistema “Pronađi me”, zapravo srpska verzija sistema “Amber alert” i vidjeli smo kako to funkcioniše. Lično mogu da kažem da sam zadovoljan stepenom na kojim je javnost obaviještena. Nadam se da će tokom sledećih slučajeva, koliko mi želimo da ih ne bude, da će opet biti sistem uključen i da će ljudi takođe u velikom broju odazvati.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision