Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Decembra. 2022. USK
Potpisivanjem ugovora ozvaničen  nastavak angažmana asistenata u jedinicama bihaćkog Univerziteta

U Rektoratu Univerziteta u Bihaću jutros su potpisani, a nekima i produženi ugovori, kojim mladi na različitim fakultetima Univerziteta nastavljaju ili otpočinju svoj asistentski angažman. Višegodišnji je ovo projekt kojeg provode Federalni fond za zapošljavanje, Vlada Unsko-sanskog kantona, te naravno Univerzitet u Bihaću. Osim što asistentima se pruža mogućnost obuke, nakon sticanja svih potrebnih edukativnih normi, postoji i mogućnost stalnog zaposlenja…

Devet studenata, od kojih su neki prethodnih godina već po ovom projektu radili kao asistenti, a neki će u narednim mjesecima to po prvi puta raditi, potpisali su sa rektorom Univerziteta u Bihaću ugovore. Radi se projektu subvencije zapošljavanja mladih asistenata na javnim univerzitetima u Federaciji BiH.

Projekt predviđa i da mladi asistenti nakon maksimalno tri godine pređu iz statusa privremenog zaposlenja, u klasičan stalni radni odnos i to putem javnog konkursa, dodaje prof. dr. Fadil Islamović, rektor Univerziteta. Da je ovo izuzetna šansa za mlade ljudi, potvrđuju nam i potpisnici ugovora.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision