Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Septembra. 2022. USK
Potpisano deset ugovora za sanaciju i izgradnju putne mreže u šest bužimskih mjesnik zajednica

U prostorijama JU „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, potpisani  su ugovori za izgradnju i rekonstrukciju deset putnih pravaca u šest mjesnih zajednica. Uz prisustvo predstavnika i članova građevinskih odbora, ugovore su potpisali Općinski načelnik Mersudin Nanić i izvođač radova, direktor firme „Kov Grad“ d.o.o Bužim, Safet Kovačević.

Predstavnicima građevinskih odbora, a nakon potpisivanja ugovora vrijednih 399.088,69 KM obratili su se načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, dopredsjedavajući OV Nermin Porić, te izvođač radova Safet Kovačević.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić se zahvalio svim građevinskim odborima, te posebno naglasio:-„Izgradnjom ovih puteva općina Bužim će biti bogatija za još tri kilometra asfaltiranih lokalnih putnih pravaca što će svakako poboljšati uslove života za stanovnike šest mjesnih zajednica na prostoru naše općine. Ovu godinu završavamo onako kako smo i počeli sa projektima koje su kandidirali sami građani, a podržala većina u Općinskom vijeću koju čine SDA. SDP i SPU . Moram naglasiti da su raspisani i putevi za koje su sredstva obezbijeđena iz budžeta USK-a na naš zahtjev i uz podršku skupštinskih poslanika , a posebno se želim zahvaliti Vladi F BiH koja je u protekle tri godine pratila naše projekte sa značajnim iznosom jer bez tih sredstava sama općina ne bi bila u mogućnosti finasirati i pratiti ove projekte. Za narednu budžetsku godinu već smo počeli sa pripremama i kandidiranjem projekata, a obzirom na zainteresiranost građana uvjeren sam da će ovaj jedinstveni projekat „Marka građani-marka općina“  biti nastavljen i realiziran kao i u proteklim godinama“.

Izvođač radova je u kratkom obraćanju rekao kako očekuje da do kraja građevinske sezone budu završeni svi putni pravci za koje su potpisani ugovori, te najavio da će u narednih nekoliko dana biti sačinjen plan i dinamika izvođenja radova na svim putnim pravcima.

Dopresjedavajući OV Bužim Nermin Porić zahvalio se svim građevinskim odborima i građanima koji zajedno sa općinom realiziraju projekte putne infrastrukture na prostoru cijele općine, te posebno naglasio: -“Svi trebamo raditi na stvaranju boljih uslova za život naših stanovnika i ja sam uvjeren da će se ovaj trend izgradnje naše lokalne zajednice nastaviti i slijedeće godine”.

Potpisani ugovori se odnose na rekonstrukciju i modernizaciju slijedećih putnih pravaca:

NP „Stari Grad-Džamija“, MZ Bužim

NP „Begovića bare“, MZ Vrhovska

NP „Odvojak Radoč-Izletište Svetinja“, MZ Radoč

NP „Varoška Rijeka-Brestovac“, MZ Lubarda

NP „Remetići“, MZ Lubarda

NP „Gornji Aleševići (kosa)-PŠ Lubarda“, MZ Lubarda

NP „Pehlići-Čardačište“, MZ Konjodor

NP „Dedići-Sofrača“, MZ Bužim

NP „Hadžijinklanac-Veladžići“, MZ Bućevci

NP „Hrgar-Isakovići“, MZ Konjodor

Vrjednost potpisanih ugovora 399.088,69 KM, dok je ukupna dužina putnih pravca 2.727,50 metara.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision