Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Novembra. 2022. USK
Postignut je dogovor između prijevoznika i vlasti o nastavku prijevoza školaraca u USK

Postignut je dogovor između prijevoznika i vlasti o nastavku prijevoza školaraca u USK. Dogovor je uslijedio na sastanku kojeg su u utorak ujutro održali premijer i resorni ministar sa predstavnicima Udruženja prijevoznika Kantona. Podsjetimo, prijevoznici od ponedjeljka nisu prevozili školarce, žaleći se na visoke cijene goriva, te su tražili od vlasti da dodatnim novčanim izdvajanjima, pomognu im u prevazilaženju još jedne krize…

Od jučer prijevoznici u Unsko-sanskom kantonu, nakon dvodnevnog prekida, nastavili su sa prijevozom učenika.

Prema riječima Ismeta Saleševića, predsjednika Udruženja ‘Bus’, premijer je obećao skupa sa ministrom da će se potruditi maksimalno da se riješi ovaj problem i da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni u skladu sa zakonskim propisima. Povećanje, kaže Salešević bi iznosilo 30 posto, što bi trebalo biti dovoljno kako bi prijevoznici nastavili sa prijevozom učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu.

Pozitivan ishod sastanka potvrdio je i resorni kantonalni ministar Almin Hopovac. Kako je sam kazao neupitno je opredjeljenje da se nađe dugoročno rješenje kako bi se finansijski pomogli prijevoznici  zbog drastičnog povećanja cijena goriva, ali isključivo u okvirima zakona.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision