Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 15° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Marta. 2023. USK
Postignut dogovor u vezi sa novim Kolektivnim ugovorom za oblast zdravstva u USK

Predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona, Zavoda zdravstvenog osiguranja, te sindikata u zdravstvu tog kantona dogovorili su većinu uslova i stavki novog Kolektivnog ugovora za sve zaposlene u toj oblasti.

“Ima još nekih dijelova o kojima se možda može dodatno razgovarati, a vezani su za napredovanje, specijalizaciju… Međutim, najbitnije je da će Kolektivni ugovor sada biti drugačiji u financijskom smislu. Radnici će u prosjeku imati između 250 i 300 KM veću platu, a i topli obrok će biti povećan”, izjavio je predsjednik Sindikata radnika Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Elvir Hrustanović.

Kantonalni ministar zdravstva Muris Halkić istakao je kako je većina segmenata novog Ugovora usaglašena još ranije, ali da zbog tadašnjeg nepostojanja skupštinske većine isti nije mogao biti definiran i potpisan.

“Formiranjem skupštinske većine i imenovanjem Vlade, ispunjeni su svi uslovi za prvenstveno usvajanje Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja, nakon čega ćemo pristupiti potpisivanju. Naravno, Zavod zdravstvenog osiguranja USK će osigurati sredstva za razliku plata od januara do marta, po novim koeficijentima i novoj satnici”, naveo je Halkić.

Skupština Unsko-sanskog kantona bi prema najavama o prijedlozima budžeta USK i financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja trebala raspravljati na drugoj redovnoj sjednici 6. aprila. Očekuje se da tada budu i usvojeni, pa bi eventualno potpisivanje Kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu uslijedilo odmah dan kasnije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision