Saturday, 2. March 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Februara. 2023. Region
Poslanici Skupštine Srbije usvojili izvještaj o pregovaračkom procesu sa Kosovom

Poslanici Skupštine Srbije sinoć su usvojili izvještaj o pregovaračkom procesu sa vlastima Kosova, sa 154 glasa za i 23 protiv, dok devet poslanika nije glasalo.

Izvještaj je parlamentu podnijela Vlada Srbije i odnosi se na pregovarački proces Beograda i Prištine od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023. godine.

Dvodnevnoj raspravi u parlamentu prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je izjavio da će Srbija nastaviti da pregovara o svakom, pa makar i najlošijem prijedlogu o Kosovu jer ne smije da ponovi loša iskustva iz prošlosti.

Naveo je i da Srbiju u narednom periodu očekuju veliki razgovori, kao i borba za osnivanje Zajednice srpskih opština.

Zasjedanje je proteklo mirno, za razliku od prvog dana kada je kratko prekinut rad, jer su poslanici opozicije ustali i krenuli ka stolu predsjedavajućeg tvrdeći da im je uskraćeno pravo na repliku.

Predsjednik Skupštine Vladimir Orlić to je okarakterisao kao “napad na predsjednika države”, pa je došlo do koškanja poslanika vlasti i dijela opozicije.

Poslanici Narodne stranke napustili su juče skupštinsku sjednicu jer je po njegovim riječima, predsjednik Srbije raspravu o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju “pretvorio u cirkusku predstavu”.

Poslanici će danas početi vanredno zasjedanje sa 32 tačke dnevnog reda, među kojima je i set pravosudnih zakona koji se donose radi usklađivanja sa Ustavom Srbije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision