Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Poplave u BiH – Kanada šalje 800.000 dolara za pomoć ugroženima u poplavama

Kanada je najavila da će priložiti 800.000 dolara u fond za pomoć hiljadama stanovnika Srbije i BiH koji su pogođeni majskim poplavama i klizištima. U ime kanadskog ministra za međunarodni razvoj i frankofoniju Christiana Paradisa, odluku o pomoći objavio je poslanik iz šireg regiona Toronta i predsjednik novosnovane Grupe prijateljstva sa Srbijom u parlamentu Kanade Corneliu Chisu.
“Kanadskom podrškom želimo da pomognemo da se zadovolje najnužnije potrebe pogođenih porodica”, poručio je Paradis, prenose beogradski mediji. Chisu, koji je doseljenik rumunskog porijekla, a u Kanadi je ostvario inženjersku i političku karijeru, istakao je da kanadska humanitarna pomoć ima vitalnu ulogu u poboljšanju životnih uslova najugroženijih širom svijeta.
 “Ovom pomoći osiguravamo da ljudi zahvaćeni poplavama na Balkanu dobiju najnužniju podršku posredstvom naših partnera na licu mesta”, rekao je Chisu.
U saopštenju se naglašava da 15 miliona stanovnika živi u tri države zahvaćene nepogodama, Srbiji, BiH i u manjoj mjeri Hrvatskoj, a da je 3,1 milion pogođeno poplavama i klizištima.
 “Kanada nastavlja da pažljivo prati situaciju i reagovaće na odgovarajući način”, zaključuje se u saopštenju. Kanadski Crveni krst ranije je otvorio poseban račun za pomoć poplavljenima na Balkanu i uputio prvu novčanu pomoć iz svojih fondova.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision