Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Juna. 2014. Biznis, Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Poplave u BiH: EBRD razmatra načine kako pomoći

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) čeka konačne rezultate procjene štete uzrokovane poplavama u BiH na kojoj rade međunarodne finansijske organizacije (IFI) i vlasti BiH.

Nakon toga EBRD će imati odgovor na koji način može pomoći u koordinaciji s IFI i vlastima BiH, rekli su Agenciji FENA iz sjedišta EBRD-a u Londonu.

– Dok čekamo konačnu procjenu, istovremeno sagledavamo nekoliko načina na koje možemo pomoći, bilo putem pomoći privatnom sektoru u BiH, tj. malim i srednjim preduzećima, direktno ili putem lokalnih partnerskih banaka – naveli su iz EBRD-a.

Posebno razmatraju pomoć u vezi s restrukturiranjem poslovanja i pronalaska dodatnog kapitala, npr. rade na kreditnim linijama fokusiranim na poljoprivredne poslove.

Ali, naglašavaju, rano je govoriti o detaljima ovih olakšica. Osim toga, razmatraju i relokaciju fondova za obnovu puteva i ostale oštećene infrastrukture.

– Također, dugoročno ćemo raditi na projektima prevencije poplava zajedno s ostalim međunarodnim finansijskim organizacijama – izjavili su za Agenciju FENA iz EBRD-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision