Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Decembra. 2023. Region
Popis u Crnoj Gori se produžava za 10 dana, trajaće do 28. decembra

Trajanje popisa staovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori produženo je za 10 dana, odnosno do 28. decembra – saopšteno je iz Uprave za statistiku (Monstat).

“Završetak popisa stanovništa u Crnoj Gori, koji je počeo 3. decembra, odgađa se za deset dana, pa će popis trajati do 28. decembra, saopštio je direktor Uprave za statistiku Miroslav Pejović.

Odluka je saopštena na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Pejović je ocijenio da popis teče zadovoljavajućim tokom u 90 odsto opština.

Osvrćući se na upotrebu olovaka piši-briši, Pejović je kazao da će Monstat do sutra u podne obavijestiti zvanično Tužilaštvo o pojedinostima.

“Mi smo već htjeli da pokrenemo prijavu za prekršaje. Međutim kontaktirao me je Odsjek za suzbijanje kriminala i korucije i tužilaštva i u obavezi smo sutra do 12.00 sati da dostavimo originale popisnica za sve slučajeve gdje se osnovano sumnja da je prekršen zakon. Tako da će već nadležni organi odreagovati”, kaže Pejović.

On naglašava da je simptomatično da kod jednog instruktora ima šest popisivača koji su koristili olovku piši-briši. “Mi ćemo u svakom slučaju obavijestiti istražne organe o tome”, dodaje Pejović.

Pejović konstatuje da će se ovim popismo utvrditi mnogi važni podaci, kao i jedan od najvažnijih – tačan broj stanovnika i onih koji žive u inostranstvu.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision