Monday, 26. September 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Augusta. 2022. Bosna i Hercegovina
Politička prepucavanja u BiH

Legitimno predstavljanje i izmjena izbornog zakona ponovo su teme u fokusu domaće javnosti, nakon izjave Dragana Čovića da će HNS predložiti teritorijalnu reorganizaciju Bosne i Hercegovine.
Reagirale su na to brojne stranke, nanizale se i druge izjave, poput izjave lidera SDA, na koju je reagirao lider SNSD-a.

Politička prepucavanja su u punom jeku, a istovremeno nitko se ne bavi interesima građana.
Ako ne bude rješenja oko ustavne jednakosti i legitimnog predstavljanja, Hrvatski narodni sabor će predložiti drugačija rješenja ustroja, pa i teritorijalne reorganizacije, stav je Dragana Čovića.

To znači dati racionalnija rješenja, kako neki predlažu da ovo bude građanska država osloboiđena entiteta, okova i podjela, legitimno je sa naše strane predložiti sukladno ustavu da to rasčistimo, to nije nikakakva diverzija, neko antiustavno djelovanje, mi predlažemo promjenu ustava, koja će osigurati tako nešto. Ako je ikad BiH bila podjeljena, danas je snažno poedjeljena.
Na stavove Čovića i Hrvatskog narodnog sabora – osude, smatrajući ih isključivo kao ultimatum za izmjene izbornog zakona.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision