Saturday, 13. July 2024.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Maja. 2024. Bosna i Hercegovina
Policija najavljuje oštrije kontrole kvadova

U posljednje vrijeme sve je više saobraćajnih nezgoda na području Unsko-sanskog kantona u kojima sudjeluju vozači četvorocikala, poznatijih po nazivu kvadovi, zbog čega će ovdašnja policija pooštriti kontrolu takvih vozila.

Ovo je potvrdio Ermin Beganović, portparol MUP-a USK, istakavši kako je, prema policijskim saznanjima, veliki broj takvih vozila u upotrebi, a da pri tome uopšte nisu registrovana.

“Svjedoci smo da se dolaskom ljepših dana sve veći broj tih vozila nalazi na našim putevima. U posljednje vrijeme imamo prijavljeno nekoliko nezgoda sa povredama, lakšim i težim, a prije izvjesnog vremena imali smo i smrtni slučaj u Cazinu”, istakao je Beganović za Nezavisne.

Prema njegovim riječima, gotovo sve nesreće su se dogodile na nekategorisanim putevima kojima se kreću vozači kvadova i obično je riječ o brdskim i planinskim rutama.

“Također, imamo saznanja da se veliki broj saobraćajnih nezgoda sa ovim vozilima dešava, a da se takvi slučajevi ne prijavljuju policiji. Tada vlasnici saniraju štete, jer se obično radi o neregistrovanim vozilima”, ističe Beganović.

Dodaje kako mogu biti različito kategorisana i to kao laki i teški četvorocikl ili kao četvorocikl za prevoz tereta i četvorocikl za prevoz ljudi. Ovakva vozila su većini vozača velika nepoznanica, a zbog nepoznavanja njihovih karakteristika, propisa i pravila dešavaju se nesreće.

Njihovo korištenje je često u suprotnosti sa zakonima, jer se često dešava da kvadovima upravljaju lica bez položenog vozačkog ispita, pa čak i maloljetnici.

“Ono što naše građane interesuje jeste da se oni registruju i za kretanje po saobraćajnicama, kao i nekategorisanim putevima. Njihova registracija se podvodi pod radnu mašinu, odnosno traktor”, dodaje Beganović.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision