Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Novembra. 2022. Region
Policajci sa sjevera odbili da sprovode odluku Vlade Kosova

Pripadnici Policije Kosova iz redova srpske zajednice, koji su zaduženi za region sjever, neće dijeliti opomene vlasnicima automobila sa KM (Kosovska Mitrovica) tablicama.

Ovo je 2. novembra potvrdio direktor Regionalne direkcije policije za region Sjever Nenad Đurić.

“Mi tu odluku ne možemo da sprovedemo jer je politička i uperena prevashodno protiv srpske zajednice, kojoj i sami pripadamo”, rekao je Đurić i dodao da su na “sjever poslate patrole saobraćajne jedinice iz Prištine, kako bi vršile pritisak”.

Dan ranije, 1. novembra, kosovske vlasti su započele sprovođenje plana o preregistraciji vozila sa oznakama gradova na Kosovu koje izdaju organi Srbije.

Ove tablice su za Kosovo nelegalne ali su se se do sada tolerisale isključivo u opštinama na sjeveru, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo.

Plan Vlade Kosova o preregistraciji na RKS (Republika Kosovo) će biti implementiran u tri faze, od 1. novembra do 21. aprila.U prvoj fazi se vozači samo opominju, u drugoj mogu platiti kazne od 150 eura, dok će se u trećoj izdavati probne tablice. Od 21. aprila 2023. će biti moguće koristiti isključivo RKS tablice.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision