Subota, 6. Septembra 2014.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Septembra. 2014. Region, Vijesti
Pola vijeka Hidroelektrane “Đerdap”: Srbija želi postati izvoznik struje

Plan Vlade Srbije je da Srbija ponovo postane izvoznik struje, za šta je neophodna izgradnja novih energetskih kapaciteta, rekla je potpredsjednica Vlade Zorana Mihajlović na svečanoj akademiji u Kladovu povodom obilježavanja 50 godina od početka izgradnje Hidroelektrane “Đerdap 1”.

“Obilježavamo danas 50 godina od početka radova na Hidroelektrani ‘Đerdap’ i to je za Srbiju bio veoma značajan i ogroman graditeljski poduhvat, i tada i danas, ali ono što je opomena za sve nas jeste da moramo da gradimo i da se bavimo proizvodnjom električne energije”, rekla je Mihajlovićeva, prenosi Tanjug.

Na pitanje kada će početi izgradnja “Đerdapa 3”, Mihajlovićeva je rekla da se o tom važnom projektu govori već dugi niz godina, a da su prije godinu i po dana počeli prvi razgovori sa Rumunijom, bez obzira na to što će ta hidroelektrana biti na srpskoj strani.

“Vjerujem da smo blizu toga da razgovaramo i sa potencijalnim partnerima koji bi ušli u izgradnju jednog takvog projekta. To je za Srbiju značajno, jer je to mogućnost da na neki način čak utičemo na cijenu električne energije u regionu”, rekla je Mihajlovićeva.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision