Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Juna. 2017. Region
Podgorica: Crna Gora protiv carinske unije na Zapadnom Balkanu

Crnogorski premijer Duško Marković ocijenio je danas da inicijativa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju carinske unije i zajedničkog tržišta Zapadnog Balkana “nije realna”.

“Iako su početkom ove godine registrovane različite inicijative povodom dalje integracije regiona Zapadnog Balkana, poput stvaranja takozvanih carinskih unija i zajedničkog tržišta regiona, na sastancima sa Evropskom komisijom i zemljama regiona, kao i na sastancima predstavnika Vlade i Evropske komisije na visokom nivou, usaglašeno je da u regionu ne možemo govoriti o jedinstvenoj carinskoj, odnosno trgovinskoj politici regiona prema trećim zemljama”, rekao je Marković u Skupštini Crne Gore.

Marković je danas, u okviru premijerskog sata, odgovarao na pitanja poslanika.

Odgovarajući na pitanje poslanika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) o bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori, Marković je ocijenio da je ona “na potrebnom nivou”.

“Država je u periodu dužem od godinu i po unazad bila izložena ozbiljnoj političkoj i bezbjednosnoj destrukciji, kako iznutra, tako i izvana”, rekao je crnogorski premijer i ocijenio da se Crna Gora “oduprla i poslala jasan odgovor svima koji su je pokušali ugroziti”.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision