Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 4° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Augusta. 2017. USK
Početak školske godine u USK: Glavobolju zadaju cijene školskog pribora i udžbenika

Bliži se početak nove školske godine, a time i kupovina udžbenika, svesaka i pribora za učenike. O torbama, odjeći i obući, da i ne govorimo, jer i ovo osnovno za roditelje u bh. svakodnevnici veliki je izdatak. Dio udžbenika već je stigao u knjižare, a ostatak se očekuje 20. augusta.

Komplet udžbenika za učenike od prvog do šestog razreda osnovne škole košta otprilike nekih 140 maraka, dok se iznos za one u višim razredima značajno povećava sve do 230 maraka za deveti razred. Dodamo li tome i sveske, te školski pribor za učenike nižih razreda potrebno je izdvojiti oko 170, a za one iz viših i do 300 maraka. Uz to, školske torbe, odjeća i obuća, dodatno povećavaju iznos potrebnih sredstava, tako da je početak školske godine za roditelje finansijski veoma zahtjevan, pogotovo u situaciji velike nezaposlenosti, neredovnih plata ili većeg broja djece školskog uzrasta.

Za vrijeme našeg boravka u jednoj od knjižara tek poneki roditelj došao je naručiti udžbenike, tako da se najveća prodaja očekuje nakon što škole objave spiskove udžbenika koji će se koristiti. Kako nezvanično saznajemo, ide se na to da će se u školama raditi po starom planu i programu, tako da će ostati isti udžbenici.

Ovo je svakako dobra vijest za roditelje, koji se odluče za kupovinu korištenih udžbenika, nastojeći barem na taj način donekle umanjiti finansijske troškove, koji ih opterete na početku svake nove školske godine.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision