Monday, 26. September 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Juna. 2014. USK, Vijesti
Počela realizacija projekta energetske efikasnosti na Biotehničkom fakultetu u Bihaću
Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću kreće sa realizacijom projekta „Mogućnost efikasnog korištenja energije u obrazovnim institucijama“.
„Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije i emisije štetnih plinova koji onečišćuju okoliš“, rekao je profesor Halid Makić, voditelj projekta.
Biotehnički fakultet ovim projektom planira, između ostalog, postići održivu potrošnju energije, kroz racionalno planiranje njene potrošnje, te kroz implementaciju mjera energetske učinkovitosti.
Ovim projektom namjerava se postići energetska efikasnost u tri objekta Biotehničkog fakulteta. Uz to, doprinjeće i podizanju svijesti o važnosti ispravne toplotne izolacije i prednostima tako izoliranih objekata, te edukaciji studenata o enegetskoj efikasnosti.
Očekivani rezultati ovog projekta su smanjenje potrošnje energije do 60 posto, čime će se ostvariti značajne uštede u budžetu Univerziteta. Ukupna vrijednost projekta je preko 49.000 KM, a podržan je od Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a sa 10.000 maraka.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision