Monday, 29. May 2023.
Unsko-sanski kanton 19° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Jula. 2022. Region
Plenković: Svi su pozvani na otvorenje Pelješkog mosta 26. jula

Premijer Andrej Plenković izjavio je na sjednici Vlade u četvrtak da je otvorenje Pelješkog mosta, čija je izgradnja suverenistički potez spajanja hrvatskog teritorija, veliki događaj za Hrvatsku, te da su svi pozvani na svečano otvaranje koje će se održati 26. jula. 

“To je suverenistički potez spajanja hrvatskog teritorija. Svi su pozvani na taj događaj”, poručio je Plenković u uvodnom govoru na sjednici Vlade. 

Istaknuo je da je svečano otvorenje u utorak 26. srpnja veliki događaj za Hrvatsku. Podsjetio je da je projekt izgradnje mosta dugog 2,4 kilometra s pristupnim cestama vrijedan 525 milijuna eura, od čega je 357 milijuna eura nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije. 

Osvrnuo se na protupožarnu sezonu u mediteranskim zemljama istaknuvši da je ona zaista snažna te dodao da Hrvatska i danas šalje pomoć susjednoj Sloveniji u gašenju požara. 

“Jutros je već poletio jedan helikopter, a za 20-ak minuta prema Sloveniji, da pomogne gasiti požar, ide jedan kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, rekao je Plenković dodavši da je pomoć poslana nakon jutrošnjeg razgovora sa slovenskim premijerom Robertom Golobom. 

Osvrnuo se i na jučerašnji sastanak predstavnika Vlade s predstavnicima Zajednice županije, Udruge gradova i Zajednice općina, kojima su predstavljene odluke koje se tiču funkcionalnog povezivanja općina.

“Mislim da je taj koncept dobar. Ministri Malenica i Primorac će imati dodatne konzultacije s vodstvima ovih organizacija”, istaknuo je Plenković.

Dodao je da je jako je važno da se naprave iskoraci koji će omogućiti njihovo bolje funkcioniranje, a smatra da su poticaji koje Vlada predviđa kako bi ohrabrila daljnje funkcionalno spajanje, a onda eventualno i stvarno spajanje, dosta izdašni. 

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision