Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Decembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Plenković, Rutte i Von der Leyen uskoro dolaze u Sarajevo

U sljedećih nekoliko sedmica  u Sarajevo će doputovati hrvatski premijer Andrej Plenković, holandski Mark Rutte i predsjednica Komisije Ursula von der Leyen kako bi potaknuli vodstvo Bosne i Hercegovine da poduzmu dodatne korake s ciljem otvaranja pristupnih pregovora u martu sljedeće godine.

“Zajedno s predsjednicom Komisije i holandskim premijerom otići ćemo u Sarajevo da ih podržimo da učine te konačne napore koji su preostali do odluke o otvaranju pregovora”, rekao je Plenković nakon završetka samita EU-a.

Čelnici država članica u četvrtak su odlučili otvoriti pregovore s Ukrajinom i Moldavijom, a Komisiju su zadužili da u martu napravi novi izvještaj o napretku BiH kako bi se onda na samitu mogla donijeti odluka o otvaranju pregovora.

“Doveli smo ih do pred sam gol, sada treba napraviti još dva dodavanja i postići gol i nakon toga se otvaraju pregovori što je u strateškom interesu Hrvatske i svih nas koji godinama radimo na tome da BiH ulovi korak s ostalim zemljama”, rekao je Plenković.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision