Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Januara. 2023. Region
Plenković najavio kadrovske promjene, dao rok do petka za vraćanje cijena

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković kazao je u ponedjeljak da je od stranačkih kolega dobio bjanko potporu da u sljedećim danima provede kadrovske promjene u sektoru vezanom za obnovu, a gospodarskim subjektima dao je rok do petka da vrate cijene na razine prije uvođenja eura.

“Obnova ostaje najvažniji prioritet u ovoj godini u političkom smislu, ubrzanje tog procesa. U tom pogledu dobio sam bjanko potporu za određene kadrovske promjene u sljedećim danima i vezane su za tu temu. Nakon dodatnih konzultacija obavijestit ćemo javnost i upoznati Sabor”, kazao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje je li riječ o odlasku ministra obnove i graditeljstva Ivana Paladine, odgovorio je da će o svemu na vrijeme obavijestiti idućih dana, javila je Hina.

Također je ponovio da je dio gospodarskih subjekata iskoristio prelazak na euro i neopravdano podigao cijene, te je istaknuo da Vlada RH ima alata i neće ih oklijevati iskoristiti, i to već ovaj petak – od vraćanja cijena na neko ranije razdoblje do ukidanja subvencija i dizanja poreza.

“Nećemo dopustiti da strateško postignuće Vlade i države dio aktera na sceni svojim neodgovornim ponašanjem ugrožava. Još jednom pozivam gospodarstvenike da vrate cijene na razine od prije uvođenja eura, za to imaju vremena do petka”, kazao je hrvatski premijer.

Ustvrdio je kako je dio gospodarskih subjekata iskoristio činjenicu da se mijenja hrvatska kuna s eurom i neopravdano podigao cijene pod okvirom zaokruživanja na puno više nego što bi bilo očekivano i normalno, za nekoliko centi.

“Nije isto ako je netko zaokruživanjem podigao cijene za 10, 20, 30, 40 ili 50 posto, nema tog inputa koji je toliko narastao od 31. prosinca do 2. siječnja da bi netko toliko digao cijene”, kazao je i podsjetio na sve što je Vlada učinila tijekom covid krize za privatni sektor, te građane i gospodarstvo tijekom krize uzrokovane ruskom agresijom na Ukrajinu.

Izjavio je kako se dio aktera ponaša na prevarantski način.

“Time štete vlastitim građanima i gospodarstvu, ali i čine političku štetu Vladi i državi. Vlada ne ide s time da unaprijed misli da je dio gospodarskih subjekata prevarantski. Mi nismo tako odgojeni. Odgojeni smo da radimo dobro i očekujemo od drugih da se tako ponašaju”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na uvođenje besplatnih obroka u školama kazavši da je to važan politički signal Vlade, nakon besplatnih udžbenika i besplatnog prijevoza.

“Nema više gladne djece u hrvatskim osnovnim školama”, poručio je hrvatski premijer.


(Vijesti.ba / FENA)

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision