Pileća čorba je ukusno i toplo jelo koje prija u svako doba godine. Laka je za pripremu, a uvijek nas podsjeti na domaću kuhinju.
Sastojci:
400 gr piletine
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 šargarepa
1 kašika brašna
1,2 litra pilećeg bujona
1/2 tanke tjestenine
So, crni biber
1 kašika putera i maslinovo ulje
2 kašike sitno sjeckanog peršuna
2 kašike limunovog soka
Priprema:
Pržite piletinu u šerpi sa malo putera i ulja 5 minuta. Dodajte 1,5 litara vode i ostavite da se piletina kuva 30 minuta. 10 minuta nakon ključanja, dodajte malo soli. Nakon ključanja, isijecite meso na komade.
U međuvremenu, u drugoj šerpi dodajte preostali puter i 2 kašike ulja i dinstajte luk 5 minuta. Dodajte papriku na veoma male kockice i rendanu šargarepu i nastavite da miješate 2 minuta. Pomiješajte brašno, a zatim dodajte pileći bujon i sjeckano meso, tjesteninu. Probajte i prilagodite ukus sa malo soli i crnog bibera. Stavite poklopac i ostavite da se sastojci krčkaju 10 minuta. Na kraju dodajte peršun ako želite. Možete dodati malo limunovog soka ili ne.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

