Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 27° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Augusta. 2023. Region
PES pregovore vodi samostalno, nova vlada Crne Gore biće evropska

Nema nikakve sumnje da će Crna Gora u konačnom dobiti stabilnu i kompetentnu vladu, koja će svim građanima omogućiti bolji život i dodatno izgraditi međunarodni imidž naše države, kazao je poslanik u Skupštini Crne Gore i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Filip Ivanović.

“Pokret Evropa sad! je dobio najveću podršku građana na izborima 11. juna zahvaljujući jasnoj i preciznoj platformi poboljšanja životnog standarda građana, odlučnog napretka u procesu EU integracija i beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, istakao je Ivanović. 

Ovi ciljevi su, kako kaže, nedvosmisleno određeni u programskim dokumentima Pokreta, ali i u principima, na osnovu kojih „Evropa sad!“ pregovara s drugim političkim subjektima o formiranju 44. Vlade Crne Gore.

Filip Ivanović

“Činjenica da će Milojko Spajić biti predsjednik, a naša stranka najveći konstituent, te Vlade upravo je garancija da će pomenuti ciljevi i principi biti u potpunosti implementirani tokom trajanja njenog mandata. Puna posvećenost evropskoj agendi, uz kredibilno članstvo u NATO, jeste i biće ključni vanjskopolitički prioriteti kako „Evrope sad!“, tako i svake vlade koju Pokret bude predvodio”, istakao je Ivanović. 

Naglasio je da zalaganje za evropske vrijednosti, s druge strane, takođe podrazumijeva i uspostavljanje vladavine prava, iskorjenjivanje korupcije i raskid sa svim lošim praksama koje su decenijama opterećivale naše društvo i urušavale crnogorske institucije.

“U potpunosti razumijevajući interesovanje domaće javnosti za proces formiranja Vlade i uvažavajući dobronamjerne izjave predstavnika savezničkih i partnerskih država, moramo istaći da „Evropa sad!“ pregovore vodi samostalno i principijelno, na bazi jasnog programa i uz poštovanje pomenutih vanjskopolitičkih i unutarpolitičkih prioriteta”, zaključio je Ivanović.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision