Saturday, 1. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2022. Region
Parlamentarna većinaCrne Gore traži da Đukanović opozove odluku koja vodi ka izborima

Odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da ne dodijeli mandat za sastavljanje nove Vlade Miodragu Lekiću na prijedlog Demokratskog fronta, Demokrata i Građanskog pokreta URA , za direktoricu Centra za građansko obrazovanje Daliborku Uljarević je očekivana i ima najmanje dva utemeljenja u Ustavu.

“Grupacija koja je predložila mandatara nije obavila konsultacije sa Đukanovićem. Ustav propisuje konsultacije. A drugo je Đukanovićeva izražena skepsa da će ta grupacija održati Crnu Goru na evroatlantskom putu”, kaže Uljarević.

Osim što je odbio da mandat povjeri Lekiću, Đukanović je Skupštini Crne Gore uputio i zahtjev za skraćenje mandata aktuelnom sazivu.

Abazović: EU integracije moraju biti u fokusu cijelog društva

Predsjednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je juče da evropske integracije Crne Gore nisu pitanje jedne vlade nego proces koji mora biti u fokusu cijelog društva.

Tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, na marginama 77. redovnog zasjedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, Abazović je naglasio da Crna Gora stoji čvrsto na putu promocije evropskih vrijednosti, navodi se u saopštenju kabineta premijera Crne Gore. Dritan Abazović je rekao da se nada razrješenju političke situacije u Crnoj Gori koja bi donijela dugoročnu političku stabilnost, pokrenula napred evropske integracije i nastavila odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision