Petak, 6. Juna 2014.
Unsko-sanski kanton 27° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Parlament BiH: Dom naroda o Prijedlogu zakona o sprečavanju pranja novca

Doma naroda Parlamenta BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Delegati bi trebali razmatrati i zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH razmatra po skraćenom postupku, koji je nedavno usvojio Predstavnički dom. Pojedini delegati iz srpskog naroda izjavljivali su da neće podržati predložene izmjene Krivičnog zakona BiH, navodeći kako se radi o prenosu nadležnosti sa RS-a na BiH.

Usvajanje ova dva zakona i u Domu naroda Parlamenta BiH doprinijelo bi da se BiH ne nađe na takozvanoj „crnoj listi“ kada se radi o finansijskim transakcijama iz inostranstva.

Dom naroda Parlamenta BiH trebao bi po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama BiH.

Na dnevnom redu sjednice će se, između ostalog, naći Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o Pravobranilaštvu BiH kao i Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision