Friday, 12. April 2024.
Unsko-sanski kanton 10° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
Panel-diskusija o evropskoj budućnosti BiH 14. marta u Beču, učestvuju Dodik, Čović i Nikšić

Panel-disksusija pod nazivom “Budućnost Bosne i Hercegovine: Na putu ka Evropskoj uniji” biće održana u četvrtak, 14. marta u Diplomatskoj akademiji u Beču.Diskusiji će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Panel-diskusiju će otvoriti ambasador BiH u Austriji Siniša Bencun, a učesnicima će se obratiti i advokat Anto Nobilo.Diskusija, koja će trajati od 10.30 do 12.30 sati, organizovana je pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Austriji, na inicijativu dr Aurore Vajs, koja će biti moderator.

U objavi na internet stranici “Iventbrajt” navodi se da se čini da je BiH ovog mjeseca na ključnoj tački svog evropskog puta i da čini sve što može da otvori pregovore sa EU.

Očekuje se da Dodik, Čović i Nikšić govore o trenutnoj situaciji i atmosferi koja vlada u BiH između Srba, Hrvata i Bošnjaka, ali i o dogovoru u vezi sa nizom reformi koje treba da se sprovedu, s obzirom na odluku da se otvore pregovori o statusu članstva u EU.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision