Saturday, 23. September 2023.
Unsko-sanski kanton 19° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Juna. 2014. USK, Vijest dana
Ovogodišnja 42. Una regata krajem jula

Odlukom Vlade Unsko-sanskog kantona Nacionalni park Una će biti nosilac organizacije ovogodišnje 42. i svih narednih Una regata. Do kraja sedmice biće održan i prvi radni sastanak Organizacionog odbora, na kojem bi se trebao usvojiti program rada, utvrditi tačan datum održavanja i financijski plan manifestacije, čiji su pokrovitelji Vlada USK i Općina Bihać.

„Prijedlog, koji će se razmatrati, je da se Una regata održi kao i ranijih godina u zadnjoj sedmici jula. Najvjerovatnije će to biti 30. i 31. jula, te 1. augusta. Okupljanje bi trebalo da bude u Martin Brodu i veslaće se do Bihaća“, kazao nam je predsjednik Organizacionog odbora Una regate i direktor NP Una Amarildo Mulić.

Dodao je da se regata vraća na start kao što je to nekad bilo, prije 50 godina, davne 1964. godine regata je startala iz Martin Broda i ove godine može se reći da je zlatni jubilej njene organizacije. U suštini Una regata, kako je kazao, treba da bude promotivna manifestacija, te organizator ne treba da zarađuje na njenom održavanju, već da investira u promociju vrijednosti rijeke Une i Nacionalnog parka. Dakle, regata će za učesnike biti besplatna, ali s obzirom da se radi o zaštićenom području, Mulić ističe da će broj učesnika biti ograničen i biti poznat najdalje do iduće sedmice. „Naš cilj je da ulažemo u promociju, a da omogućimo onima čija je to osnovna djelatnost, da pronađu svoj interes prodajom svojih proizvoda i usluga tih dana“, ističe Mulić. Pored ove, u Nacionalnom parku održaće se još niz manifestacija i takmičenja, koje imaju za cilj privući što veći broj posjetilaca. Tako će se u subotu 21. juna održati tradicionalno Fly fishing takmičenje u Kulen Vakufu, a dan kasnije četvrta biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba Japodi. Od 4. do 6. jula održaće se 2. otvoreno rafting i kajak takmičenje od Štrbačkog buka do Loskuna, a 28. jula planiran je i 11. rotary turistički voz, Unskom prugom kroz kanjon rijeke Une.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision