Monday, 8. December 2025.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

23. Novembra. 2024. Bosna i Hercegovina
Ovaj sastojak čuva svježinu kiflica i kruha

U prodavnicama ljudi često provjeravaju svježinu kruha tako što ga pipnu, odnosno malo pritisnu. Ukoliko se nakon pritiskanja tijesto brzo vrati u prvobitno stanje – to znači da je kruh svjež. Međutim, ako ostane spljošten, bolje da ga ne kupite.

Kada pravite kruh ili kiflice kod kuće, vjerovatno ste primijetili da obično brže postanu bajati, kao i da se više mrve pri sječenju i lomljenju nego oni iz pekare. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari u recept, pa su tijesta dugo svježa i meka, poput pamuka? Caka je u jednom neočekivanom sastojku.

“Rok trajanja pekarskih proizvoda, kruhova, kiflica i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u tijesto. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i kruh dugo ostaju svježi i ne mrve se”, objašnjava profesionalni kuvar iz “Haggis Pub & Kitchen”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision