Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Oktobra. 2021. Svijet
Otvaranje Italije, od ponedjeljka cijela zemlja u “bijeloj zoni”

Zelena propusnica, maske, 80 odsto imunizovanih građana i dnevno oko 3.000 novozaraženih na šezdeset miliona stanovnika, doveli su do toga da italijanska vlada donese odluku o skoro kompletnom povratku normalnom životu otvarajući pozorišta, bioskope i muzeje sa 100 odsto kapaciteta.

Italija se vraća društvenom životu i bliskosti jer je italijanska vlada otišla čak i dalje od preporuka kriznog štaba te odlučila da Italija može potpuno da se otvori.

Sa Zelenom propusnicom je dakle moguće vratiti se normalnom životu što ne važi za mlađe od 12 godina kao i za osobe koje ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga. Maska je obavezna u svakom zatvorenom prostoru.

Ovim dekretom kojim se građani Italije skoro potpuno vraćaju normalnom životu vlada je dodala i veće sankcije, a kontrole će biti pojačane od 15. oktobra, kada će Zelena propusnica biti obavezna na svim radnim mjestima.

“Kampanja vakcinacije dala je svoje rezultate i naša zemlja je u stanju da se vrati normalnom životu”, izjavio je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca.

Dakle zemlja se vraća u normalnost, bar za one koji posjeduju Zelenu propusnicu, dok će oni koji ne žele da se vakcinišu morati da odustanu od mnogih stvari osim ukoliko ne budu želeli da izdvajaju oko 200 evra po osobi ne bi li se stalno testirali na kovid što je, pored vakcinacije, jedan od uslova da se dobije Grin pas.

Italija se od ponedjeljka čitava vraća u “bijelu zonu”, a ukoliko bi se neki od regiona vratio u žutu, primjenjivaće se mjere restrikcija kao i do sada.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision