Sunday, 26. June 2022.
Unsko-sanski kanton 29° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Oktobra. 2014. USK, Vijesti
Opština Bosanski Petrovac rebalansom povećala budžet

Općina Bosanski Petrovac, iako spada među najnerazvijenije u Unskosanskom kantonu (USK), u ovoj godini bilježi značajne pozitivne rezultate.

Usvojen je i rebalans ovogodišnjeg budžeta, kojim je planirani budžet povećan za oko 650.000 KM. Uz bolju podršku viših nivoa vlasti, smatraju da se moglo i mnogo bolje, mada su zadovoljni postignutim.

Općinsko vijeće usvojilo je rebalans, zbog ostvarenja kapitalnih primitaka, koji nisu planirani u budžetu, za realizaciju projekta vodovod Ploča i elektrifikaciju raskrsnice Škrakića brdo, te povećanja neporeznih prihoda.

„Imamo veće prihode, budžet se povećao, pa smo radili rebalans na pretprošloj sjednici, koji je usvojen sa 3.300.000 išli smo na 3.950.000 KM“, kazao je Zlatko Hujić, načelnik Općine.

Po njegovim riječima, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH intenzivno se radi na projektu rješavanja stambenog pitanja za 26 socijalno ugroženih porodica. Planirana je izgradnja dvije zgrade pored gradskog bazena, od kojih će u jednoj biti smješteno šest, a u drugoj 20 porodica.

„Stanovi su namijenjeni povratnicima, ljudima slabijeg imovnog stanja, onima koji trebaju alternativni smještaj… Toga još uvijek ima, to su sve recidivi rata, ljudi koji se nisu snašli i stariji su ili su hendikepirani i slično. To ćr biti zgrade sa svim mogućim uslovima za normalno življenje i sa standardima evropskim i te će zgrade ostati u vlasništvu općine“, dodao je Hujić.

Općina će osigurati potrebnu komunalnu infrastrukturu za nove zgrade, čijom izgradnjom će mnogi riješiti svoje stambeno pitanje kroz program “Regionalni povratak”, kojeg provodi državno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision