Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 26° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Decembra. 2023. USK
Općine i gradovi u USK se uveliko pripremaju za prednovogodišnje zimske manifestacije

Pripreme za manifestacije „Zimska priča“ uveliko su u toku i u ostalim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona. Sve lokalne zajednice potrudile su se da uoči novogodišnjih praznika pripreme bogatu zabavnu, ali i gastro ponudu, kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste koji posjećuju naše krajeve.

Kulturni centar i Turistička zajednica grada Bihaća i ove godine organizatori su manifestacije „Winter park“, koja počinje 14. decembra ove i trajat će do 1. januara naredne godine. Uveliko se radi na postavljanju konstrukcije za veliki šator na Gradskom trgu. Muzički dio programa zvanično će otvoriti bh kantautor Al Dino, a koncerti će biti upriličeni svako veče, uz odličnu gastro ponudu domaćih ugostitelja i obrtnika. U sadržajima će, pored lokalnih mještana, vjerujemo uživati i naši turisti.

Manifestacija „Cazinska zima“, čije su pripreme u toku, okupit će učesnike i publiku svih uzrasta, te obogatiti kulturnu, sportsku i turističku ponudu grada. Planiran je bogat program, koji obuhvata brojne kulturne događaje, dobru muziku i nastupe kulturno-umjetničkih društava. Biće postavljene i prodajne kućice sa domaćom hranom i raznim delicijama domaćih ugostitelja.

Kako navodi direktor Tarik Halkić, Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje u Bosanskoj Krupi,  kojim rukovodi, u saradnji sa Gradskom upravom i ove godine organizira manifestaciju „Zimska priča“, koja počinje 22. decembra i trajat će do 02. januara u centru grada, a jedna noć će biti održana u Bosanskoj Otoci. Planiran je bogat muzički program, a o detaljima još ne mogu govoriti.

„Zimska priča“ organizirat će se i u Bosanskom Petrovcu na platou ispred zgrade Općine i u Centru za kulturu i obrazovanje od 25. do 29. decembra. Planiran je bogat muzički program, u kojem će, pored ostalih, nastupiti Al Dino i Muharem Hadrović. Posebni sadržaji pripremljeni su za djecu, kao i popratna gastro i ponuda domaćih proizvoda.

„Ključka zima“ manifestacija, koju po treći put ove godine organizira Općina Ključ, obilovat će kulturnim i sportskim dešavanjima, a posebna pažnja posvetit će se najmlađim.

„Kladuška zima“ biće održana i ove godine, u Gradskom parku od 23. do 31. decembra, uz bogat muzički program, ali i brojne kulturne i sportske sadržaje za sve generacije.

„Bužimska zima“ organizira se po drugi put. Kako saznajemo, pripreme su još u toku, tako da će više detalja biti poznato u narednom periodu..

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision