Saturday, 2. December 2023.
Unsko-sanski kanton 13° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Septembra. 2022. USK
Općina Bužim sa svojim Osnovnim i Mješovitom srednjom škole u okviru svjetske akcije “Očistimo zemlju za jedan dan 2022”  organizuje  čišćenje  javnih površina

Svjetski dan čišćenja obilježava se svake godine u septembru, a općina Bužim sa svojim Osnovnim i Mješovitom srednjom škole u okviru svjetske akcije “Očistimo zemlju za jedan dan 2022”  ( Let’s Do It) organizira čišćenje  javnih površina , te na taj način se pridružuju  Svjetskom pokretu ujedinjenog oko borbe za čistu i lijepu životnu okolinu.

Tim povodom u općini Bužim održan je radni sastanak na kojem je domaćin Općinski načelnik podržao ovu univerzalnu ideju koja u prvom redu ima za cilj razvijanja svijesti o čistoj životnoj okolini kod učenika osnovnih i srednjih škola ali i svih stanovnika općine Bužim.

Direktori Osnovnih škola sa područja općine Bužim i predstavnik Mješovite srednje škole dogovorili su  da se akcija čišćenja užeg gradskog područja održi u petak u trajanju od 10,00 do 11,30  sati, dok  će osnovci iz Čave i Konjodora svoju akciju čišćenja održati 26.09.2022.godine (ponedeljak).

Općinski načelnik Mersudin Nanić  se zahvalio svim direktorima škola koje su podržale ovu univerzalnu akciju, te posebno naglasio:-“Vjerujem u dobar odaziv učenika ovoj akciji čišćenja grada jer je ona dobrovoljna i na volonterskoj bazi. Koliko je bitno da se naš grad očisti od smeća toliko je bitno da naši učenici, mladi ljudi ali i svi stanovnici općine shvate kolika je vrijednost čistog i zdravog okoliša. Mi smo nadareni sa ovom čistom prirodom i trebamo je čuvati za naše buduće generacije”.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision