Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 32° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Novembra. 2023. USK
OLUJNI VJETAR PROUZROKOVAO VELIKU ŠTETU U BIHAĆU

Olujno nevrijeme i udari vjetra od 90 kilometara na sat, rano jutros su u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK) uslovili su veliku materijalnu štetu na privatnim i poslovnim, kao i objektima kolektivnog stanovanja. Porušeno je drveće na više lokacija u središtu grada i okolici. Došlo je do brojnih prekida u snabdijevanju električnom energijom.

“U skoro svim općinama i gradovima našeg kantona došlo je do brojnih prekida na dalekovodima i niskonaponskoj mreži. Najviše problema sa snabdijevanjem električnom energijom evidentirano je u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi i Ključu. Zaprimljene su i dojave o pričinjenoj materijalnoj šteti, te porušenom drveću na više lokacija. Svi raspoloživi timovi od jutros su na terenu”, saopćeno je iz Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite USK.

Prema dojavama građana, najviše štete pričinjeno je na krovnim konstrukcijama, ili kao posljedica pada krhotina i polomljenog drveća.

“Olujni udari vjetra oko četiri sata ujutro otpuhali su krovnu konstrukciju Područne osnovne škole “Izačić” u Kamenici. Uništeno je 80 posto krovne konstrukcije, a vjerovatno mogu reći i da je krov potpuno uništen. Nažalost, radi se o  ogromnoj materijalnoj šteti na objektu”, izjavio je direktor škole Amir Smajić.

Velika šteta je pričinjena i na objektima Kulturnog centra u središtu grada, određenim objektima Kantonalne bolnice u Bihaću, ali i brojnim drugim lokacijama.

Na svu sreću, prema do sada prikupljenim informacijama, nema nastradalih, a sve nadležne službe su maksimalno angažirane.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision