Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Augusta. 2022. Svijet
Oglasili se ruski partizani koji su navodno ubili Dariju Duginovu

Nakon što je ubijena Darija Dugina aktiviranjem auto-bombe u Moskvi i navoda da su akciju izveli pripadnici ruskih partizana, u javnosti se pojavio i njihov manifest u kojem se poziva na oružani otpor Putinovom režimu. 

– Ovu akciju, kao i mnoge druge partizanske akcije koje su izvedene na teritoriji Rusije posljednjih mjeseci, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA) – rekao je bivši član ruske Dume Ilija Ponomarev.

Sada se u javnosti pojavio navodni manifest NRA, grupe koja, po navodima Ponomareva, radi unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima.

– Mi, ruski aktivisti, vojnici i političari, sada partizani i borci Narodne republikanske armije, stavljamo van zakona ratne huškače, pljačkaše i ugnjetavače naroda Rusije! – stoji u manifestu.

Pobuna protiv tirana

– Predsjednika Putina proglašavamo uzurpatorom vlasti i ratnim zločincem koji je izmjenio Ustav, pokrenuo bratoubilački rat među slovenskim narodima i poslao ruske vojnike u sigurnu i besmislenu smrt – navodi se.

U manifestu NRA navodi da vjeruju u obespravljene ljude koji imaju pravo na pobunu protiv tiranina, te da će Putina svrgnuti i uništititi.

– Naš cilj je zaustaviti uništavanje Rusije i njenih susjeda, zaustaviti djelovanje šačice biznismena iz Kremlja koji su usisali bogatstvo našeg naroda i danas čine zločine unutar i izvan zemlje – navodi se.

Zvaničnike ruskih državnih i regionalnih vlasti proglasili su saučesnicima takve politike.

– Biznismene koji zarađuju na korupciji i vezama sa zvaničnicima proglašavamo izdajnicima domovine i saučesnicima uzurpatora. Imovina onih koji se ne pokaju i ne govore javno protiv ove vlasti i njenog rata, a njih samih, mi ćemo uništiti – stoji u nastavku.

One koji zarađuju u ratu i finansijski mu pomažu označili su legalnim ciljevima koje namjeravaju da unište.

– Sjećamo se bombardovanja kuća u Rusiji koja su dovela Putina na vlast. Znamo da se režim neće zaustaviti ni na jednom od najgnusnijih zločina. I izjavljujemo: sprovodimo akcije samo protiv osoba ove moći. Nećemo napadati civilne objekte i civile, a ako će Putinove snage bezbjednosti da prave ovakve provokacije i ​​žrtve pripisati nama, nemojte im vjerovati! – navodi se.

“Pozivamo sve Ruse da se priključe našim redovima”

– Pozivamo sve Ruse da se priključe našim redovima i podignu bijelo-plavo-bijelu zastavu nove Rusije umjesto trobojnice koju je osramotila Putinova vlast – piše u manifestu.

NRA poziva one koji su spremni na borbu da slijede njihov primjer i sruše “neljudski, licemjerni i antinarodni režim”.

– Svijet nije neprijatelj Rusije, a Rusija nije neprijatelj čovječanstva i to ćemo dokazati djelima – navodi se.

Poručuju svima koji slijede njihov manifest, do promjene režima, da su oslobođeni odgovornosti prema zakonima uzurpatora.

– Dat ćemo slobodu svim narodima koji nastanjuju Rusiju i izgraditi novo društvo – društvo bez oligarha, bez korupcije, bez samovolje zvaničnika, bez ponižavajućeg siromaštva – navodi se.

NRA obećava društvo u kojem je svako nagrađen za svoj rad, bez ratova i nasilja, u kojem će vlast pripadati narodu, u kojem vladari neće moći da žrtvuju živote za sopstvenu veličinu.

– Društvo u kome će svi biti ponosni što su rođeni na teritoriji Rusije i želit će da žive u njoj!

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision