Saturday, 1. October 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Maja. 2014. Vijesti, Zanimljivosti
Održana prva polufinalna večer 59. takmičenja Eurosong-a

Završena je prva polufinalna večer 59. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope u danskom Kopenhagenu. U finale su prošli predstavnici Crne Gore, Mađarske, Rusije, Armenije, Azerbejdžana, San Marina, Ukrajine, Švedske, Holandije i Islanda.

Takmičenje je i ove godine podijeljeno u dva polufinala, a u završnicu će se plasirati po deset zemalja iz svakog polufinala, i to odlukom žirija i publike u odnosu 50 naprema 50. Pored zemalja učesnica, pravo da glasaju imaju i dvije zemlje direktni finalisti: članice “Velike petorke” Njemačka i Francuska, kao i domaćin – Danska. Bosna i Hercegovina ove godine nema predstavnika na Eurosongu, a od susjednih zemalja nastupio je samo predstavnik Crne Gore Sergej Ćetković.

“Pridružite nam se – u srcu dijamanta“ slogan je danskog domaćina. Ovogodišnji simbol, Eurovizijski dijamant, zapravo prikazuje različitost i bogatstvo koje će se pojaviti na sceni Eurosonga.

Veliko finale Eurosonga je na programu u subotu, 10. maja, gdje zemlje “Velike petorke” (Italija, Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Španija) i domaćin Danska imaju osigurano mjesto.

ZADNJE VIJESTI IZ Vijesti Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision