Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Jula. 2014. USK, Vijesti
Održana Izborna sjednica Skupštine Privredne komore USK-a – Nastavlja se kontinuitet u radu

BIHAĆ – U četvrtak je u prostorijama Privredne komore USK-a u Bihaću održana konstiruirajuća sjednica Skupštine ove kanronalne asocijacije za mandatni period 2014.-2018. godinu. Skupštinu Privredne komore čine predstavnici 25 preduzeća koja su članice Komore. Dosadašnjoj predsjednici Skupštine PK USK-a Jasminki Šuško iz Turističke zajednice USK-a potvrđen je novi mandat dok je za potpredsjednika izabran Abdulah Delić iz Bihaća. Nakon što su strukovne grupacije ranije održale svoje sjednice i predložile kandidate za sve organe i tijela Privredne komore, pristupilo se izboru novog saziva Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti. Upravni odbor čine predstavnici devet preduzeća, Nadzorni odbor tri koliko i Sud časti. Nakon što preduzeća koja su izabrana imenuju svoje predstavnike, bit će poznata i njihova imena. Radi se o predstvnicima preduzeća i ustanova koji plaćaju članarinu Privrednoj komori koja već ima devet grupacija preduzeća.

Novoizabrana predsjednica Skupštine Privredne komore USK-a je kazala kako se radi o kontinuitetu njenog predsjedavanja te još nekih članova što je dobro. Ona je pohvalila dosadašnju saradnju za uposlenicima Privredne komore te odnose njenih članica koje će u narednom periodu trebati naprijediti. Istakla je i najveću vrijednost odnosno proizvod Privredne komore USK-a a to je EKOBIS koji je postao najznačajniji sajam EKO turizma i EKO zdrave hrane na ovim prostorima.

Šuško je istakla potrebu intenzivnijeg rada na podizanju uslova za konkurentnost članica i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta na prostorima djelovanja Privredne komore a pri tom efikasniji rad strukovnih grupacija.

www.reprezent.ba

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision