Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 29° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Marta. 2024. USK
Održana 34 sjednica Vlade USK,pored ostalih tema i radnih materijala bili su i antikorupcijski zakoni i naknade za porodilje za ovu godinu

Vlada Unsko-sanskog kantona na sjednici održanoj u četvrtak 21. marta, u Bihaću razmatrala je i prihvatila Izvještaj o radu Ureda za borbu protiv korupcije i Informaciju o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Unsko-sanskom kantonu, obrađivača Ureda za borbu protiv korupcije Unsko-sanskog kantona. Vlada USK, na sjednici, dala je saglasnost na tekst Izjave o nepokretanju aktivnosti sticanja imovine po završetku javne funkcije, mandata po bilo kojem osnovu, odnosno postavljenja na drugo radno mjesto ili prestanka radnog odnosa, a koju će nosioci javnih funkcija biti obavezni podnijeti Uredu za borbu protiv korupcije.

Usvojen je i program za isplatu sredstava za novčane naknade porodiljama koje su u radnom odnosu i porodiljama koje nisu u radnom odnosu. Novčane naknade porodiljama na području USK, su u ovoj godini, povećane na iznos od 500 KM te je Vlada USK, u Budžetu za 2024. godinu za ovaj program pomoći planirala iznos od 8,4 miliona KM.   Na 34. sjednici Vlade USK usvojen je zbirni izvještaj o procjeni šteta od prirodnih nesreča na području Unsko-sanskog kantona u 2023. godini, Kantonalne komisije za procjenu šteta te je data saglasnost na Plan korištenja finansijskih sredstava namijenjenih za potrebe vatrogastva u toku 2024. godine na prijedlog Kantonalne uprave civilne zaštite.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision