Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Novembra. 2022. USK
Održan  konsultativni sastanak predstavnika svih političkih stranaka koji participiraju u Skupštini USK

Nakon što je tačno prije sedam dana prekinuta konstituirajuća sjednica Skupštine USK na kojoj su skupštinski zastupnici potpisali izjave za prihvatanje mandata i dali svečane zakletve, jučer je u Bihaću održan drugi konsultativni sastanak predstavnika svih političkih stranaka koji participiraju u Skupštini USK.

Dogovoren je raspored aktivnosti u narednom periodu te utvrđeni rokovi za dostavljanje imena kandidata za Dom naroda kao i termin  održavanja nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine.

Izbor delegata za Dom naroda važan je korak koji će pokazati i konture nove većine vlasti nakon čega će uslijediti i naredni koraci neophodni za funkcioniranje zakonodnavne i izvršne vlasti USK, istaknuo je zastupnik Nisvet Jusić nakon održanog sastanka. Kako je naveo Jusić, donijeli su jednoglasno zaključke te utvrdili da je 29. novembar rok za dostavljanje kandidatskih listi za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH te da će nastavak konstituirajuće sjednice zakazati za petak drugog decembra i završiti obaveze u roku koju je propisao CIK BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision