Monday, 2. October 2023.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Septembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Odgovor Helezu: Ovdje sam i radim svoj posao

I dalje se ne smiruju reakcije nakon što je Sud Bosne i Hercegovine potvrdio optužnicu protiv Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika tog entiteta. Dok zvaničnici iz RS-a najavljuju odlazak iz državnih institucija, to nije jedini odlazak o kojem kruže glasine. Naime, ministar odbrane BiH Zukan Helez tvrdi da Dodik planira bijeg iz države zbog straha od međunarodne zajednice i krivične odgovornosti, ali i finansijskih zaduženja entiteta. Dodik, s druge strane, jasno poručuje, ovdje sam apsolutno i nastavljam raditi svoj posao.

„Imaju i podaci neki obavještajni da on priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine jer se on više ne može izvući iz ove situacije, on je sam sebi ovo napravio. Za godinu dana Milorada Dodika niko pominjati neće, neće se ni znati da je bio ovdje na ovoj poziciji“, tvrdi Helez.

Nije se dugo čekalo na Dodikov odgovor. Navodi su, ističe, neozbiljni. Nastavit će, kaže, činiti sve u skladu sa zakonom da Republika Srpska bude jača i stabilnija: „Svi navalili i svako ima nešto, atraktivna sam tema u Federaciji, gotovo niko da zine, a da ne kaže nešto o Dodiku. Radi se o jednom običnom šalabajzeru koji krši sve žive propise, a pokušava da nametne Bosnu koju on želi da vidi. Čuj, on ima podatke?! Moguće je, možda on nešto kreira, možda je to čuo iz tamo neke njegove kafane gdje on često odsjeda, možda je neka konobarica nešto dojavila, odkud znam… U svakom slučaju, ovdje sam apsolutno, radim svoj posao, to ću nastaviti da radim i neću to prestati dok imam mandat“. Helezove navode demantuje i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić (DNS). Razgovori su obavljeni i stajalište je suprotno. Informacija o navodnom Dodikovom bijegu agencije nemaju

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision