Wednesday, 17. August 2022.
Unsko-sanski kanton 21° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Maja. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Odana počast žrtvama fašizma – POLOŽENO CVIJEĆE KOD VJEČNE VATRE – U BANJALUCI OBILJEŽEN DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM

Sarajevo – Banja Luka – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić položio je danas cvijeće na Spomen-obilježje “Vječna vatra” u Sarajevu, povodom obilježavanja  Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja. Istim povodom, cvijeće su položile i delegacije svih nivoa vlasti u BiH – državnog, entitetskog, kantonalnog, gradskog i općinskog, te predstavnici boračkih organizacija. Ovim činom iskazano je poštovanje prema žrtvama fašizma u Drugom svjetskom ratu i evocirano sjećanje na značaj antifašističkih tekovina. Kako je najavljeno, član Predsjedništva BiH Željko Komšić cvijeće će položiti i na Spomen-parku Vraca i Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 (Veliki park), gdje će prisustvovati manifestaciji “Djeca Sarajeva” upriličenoj u znak sjećanja na ubijenu djecu glavnog grada BiH. Uime člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, Đuro Beronja savjetnik u kabinetu, položit će vijenac na spomenik “Žrtvama fašizma” na Trgu palih boraca u Banjaluci.

Položeno cvijeće na Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva: Oni su uPorodice ubijene djece Sarajeva, brojne delegacije kao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, povodom manifestacije “Djeci Sarajeva” i obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu i Dana pobjede nad fašizmom položili su vijence na Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazao je danas da mjesto na kojem su danas položeni vijenci, nažalost, nije jedino mjesto-simbol stradanja nevinih ljudi, ali je sigurno mjesto koje najviše boli jer je riječ o djeci. “Onima koji sigurno nisu mogli biti krivi nikome nizašta, a platili su tako strašnu cijenu”, pojasnio je Komšić.

U BANJALUCI OBILJEŽEN DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM

U Banjoj Luci obilježen Dan pobjede nad fašizmomDan pobjede nad fašizmom u Banjoj Luci obilježen je manifestacijom na Trgu palih boraca kojoj su uz borce Narodno oslobodilačkog rata prisustvovali i visoki zvaničnici bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, te nekoliko desetina građana. Vijence na spomenik „Borcima palim za slobodu, bratstvo i jedinstvo i bolji život naših naroda“ položili su delegacije Saveza Boraca Narodno oslobodilačkog rata (SUBNOR), predsjednik RS Milorad Dodik, premijerka RS Željka Cvijanović, delegacija Narodne skupštine RS, izaslanik člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, te brojne organizacije i pojedinci.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision