Friday, 7. October 2022.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Augusta. 2022. USK
Obezbjeđena nova novčana sredstva za vodosnabdijevanje u Bužimu

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, u prisustvu federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, jučer je potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za nastavak izgradnje vodovodnog sistema “Pivnice” na području općine Bužim. Ugovor, u vrijednosti  151.700 KM, potpisali su načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić i direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Esad Humo.

Kako je istaknuto, Općina Bužim, uz izgradnju eksploatacionog bunara-bušotine na vodovodnom sistemu „Musići“, nastavlja aktivnosti i na započetom projektu „Pivnice“, u okviru kojeg će biti izgrađen rezervoar Čardačište i razvojna gravitaciona mreža. Realizacijom ovog projekta, čija je ukupna vrijednost oko 480.000 KM, trajno će biti riješeno snabdijevanje Općine Bužim pitkom vodom.

Potpisanim ugovorom imamo osigurano već 381.700 KM od Vlade Federacije BiH. Slijedi nam izgradnja razvojne gravitacione mreže na vodovodnom sistemu „Pivnice”, za što imamo osigurano 250.000 KM, također od Vlade FBiH. Za gravitacionu mrežu će nedostajati određeni iznos sredstava, ali vjerujem da neće izostati podrška premijera i Vlade Federacije BiH i u narednoj godini. Naš cilj je da svaki zaseok na području naše općine ima riješeno pitanje vodosnabdijevanja, kao i sve druge dobre uslove za život. Nadamo se da će konačno i Vlada Unsko-sanskog kantona prvi put sa općinom Bužim usaglasiti prioritetne projekte –  poručio je načelnik Nanić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision