Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Decembra. 2014. Svijet, Vijesti
Obama: Putin se neće promeniti – Šreder: Sankcije neće promijeniti stav Rusije

Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin u politici upotrebljava nacionalistički pristup koji plaši ruske susjede. On je istakao da ne treba očekivati promenu njegovog načina razmišljanja dok negativne posledice sankcija ne pređu iz oblasti ekonomije do politike. Obama je, govoreći vodećim američkim biznismenima, rekao da se Rusija “potpuno međunarodno izolovala”, prenio je Asošiejted pres.

Međutim, Obama je rekao da je problem što su te iste Putinove akcije politički popularne u Rusiji, navodi američka agencija. Američki predsjednik je rekao da ne misli da će Putin promeniti kurs dok štete po rusku privredu zbog zapadnih sankcija ne stignu do politike.

“Ako me pitate da li sam optimističan povodom toga da li će se Putinov pristup (prema situaciji u Ukrajini) promjeniti, mislim da se to neće dogoditi dok političari u Rusiji ne shvate šta se dešava u ekonomiji. Zato nastavljamo sa jačanjem našeg pritiska”, prenjela je Ruska informativna agencija (RIA) Novosti izvejštaje američkih elektronskih medija.

Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder rekao je danas da Zapad griješi ako misli da će ekonomske sankcije promijeniti stav Rusije o Ukrajini. “Mislim da je iluzorno misliti da će sankcije natjerati Rusiju da se ponaša kako to Zapad očekuje”, rekao je Šreder. Šreder je na Univerzitetu Regensburg rekao da je trajni mir u Evropi nemoguć bez ruske angažovanosti, kako političke tako i ekonomske, te ako se Rusija gura sa strane, piše list “Di velt”. On je dodao da je EU napravila “veliku grešku”, jer je odbila da direktno sarađuje sa Moskvom. “Pogrešno je misliti da je moguće prisiliti Rusiju da uradi nešto”, rekao je Šreder, prenosi TASS. Šreder, socijaldemokrata, bio je kancelar od 1998. do 2005. godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision