Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
NSRS o rebalansu budžeta

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je prijedlog dnevnog reda šeste redovne sjednice parlamenta Srpske, koja je zakazana za danas, a jedna od tačaka je Prijedlog rebalansa republičkog budžeta za 2023. godinu.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na sjednici prošle sedmice Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srpske čiji je okvir 5,523 milijarde KM i veći je za 140 miliona KM ili za 2,6 odsto nego planirani budžet.

Razlog za donošenje rebalansa proizilazi iz činjenice da je procjena izvršenja budžetskih prihoda i priliva za 2023. godinu veća od ukupnog iznosa planiranog budžetom Srpske.

Na konačnom prijedlogu dnevnog reda sjednice parlamenta nalazi se 13 tačaka, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Poslanici bi, između ostalog, trebalo da razmatraju izbor sudije Ustavnog suda Republike Srpske, prijedlog predsjednika Republike, te Prijedlog rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore, opština Dvor, Hrvatska.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo te više nacrta zakona i izvještaja.

Početak sjednice najavljen je za 10.00 časova. 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision