Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
NSRS danas o novoj Vladi RS-a

Narodna skupština Republike Srpske bi danas, na posebnoj sjednici, trebala izabrati novu Vladu, sa Radovanom Viškovićem na čelu.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je mandat za sastav nove Vlade dodijelio Radovanu Viškoviću, koji je i u prethodnom mandatu bio premijer tog bh. entiteta.

Predviđeno je da poslanicima NSRS najprije bude prezentiran Program kandidata za predsjednika Vlade RS sa prijedlogom članova Vlade, potom izbor predsjednika i članova Vlade RS, te njihovo polaganje svečane zakletve.

– Izazovno je vrijeme pred Vladom RS u narednom periodu. Svjesni te činjenice, pokušavamo okupiti kabinet koji će na adekvatan način odgovoriti svim tim izazovima – naveo je Višković.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je ranije kazao da će u Vladi, koja ima 16 ministarstva, oko 10 biti novih imena, te da su tu predstavnici političkih partija, ali da ima i onih koji nisu u političkim partijama.

– Morat ćemo da zadovoljimo sve ono što je Ustavom predviđeno, a to je da Vlada RS od 16 ministarskih mjesta ima osam predviđenih za Srbe, pet za Bošnjake, tri za Hrvate. To je nešto što se mora ispoštovati – naveo je Dodik.  

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision