Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
NSRS 13. juna će utvrditi set zakona za pomoć u sanaciji šteta od poplava

BANJA LUKA – Kolegij Narodne skupštine danas je donio odluku da se 22. Posebna sjednica Narodne skupštine, na kojoj će biti utvrđene mjere za sanaciju šteta izazvanih katastrofalnim poplavama, održi u petak 13. juna. Predsjednik parlamenta ovog bosanskohercegovačkog entiteta Igor Radojičić naveo je da će se na prijedlog Vlade RS poslanici u tihnoj proceduri izjašnjavati o setu od deset zakona.
“Ovo je prvi parlament u BiH i regionu na kojem će se usvojiti zakona  za sanaciju šteta i pomoć ugroženom stanovništvu”, istakao je Radojičić.
Poslanik NDP-a Krsto Jandrić naveo je u obraćanju novinarima da će poslanici imati veoma kratak rok da razmotre materijalu za predstojeću sjednicu i o njima utvrde svoj stav, jer će im isti tek sutra biti dostavljeni. Komentaršući najave iz Vlade RS prema kojima ovi zakoni predviđaju uvođenje poreza solidarnosti kojima bi trebale obuhvaćene sve kategorije građana RS Jandrić je istakao  da je to samo potvrda da u budžetu Rs nema novca za sanaciju šteta od poplava i da će se ispostaviti i ovaj put da je sirotinja najbogatija, tj. da će najveći teret pomoći pasti na građane od kojih većina živi na rubu socijalne izdržljivosti.
U setu mjera i zakona koje je Vlada RS uputila entitetskom parlamentu predviđeno je da će od radničke neto plate i poslodavaca biti izdvajano po 1,5 posto za doprinos solidarnosti, koji će biti jedan od domaćih izvora finansiranja Fonda solidarnosti za obnovu RS.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision