Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Oktobra. 2022. Bosna i Hercegovina
Novo brojanje za predsjednika RS-a: Završen i Prijedor, slijede Bos. Gradiška i Laktaši

U procesu ponovnog brojanja glasova za predsjednika RS-a do sada su prebrojani glasovi iz Bijeljine, Banje Luke, Doboja, Zvornika i Prijedora, a sada slijede listići iz Bosanske Gradiške i Laktaša.

“I dalje prema utvrđenom transportnom planu prijema izbornog materijala. Pored toga, paralelno, dobili smo i ostale naredbe za brojanje glasova sa ostalih nivoa vlasti, i sada krećemo da radimo i te nivoe na osnovu podataka sa drugih opština”, rekao je Adi Agić, zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje u Zetri.

On je potvrdio da je CIK BiH u srijedu donio još jednu naredbu da sa 15 biračkih mjesta treba da budu utvrđeni rezultati, što podrazumijeva rekalkulaciju vremenskog plana Glavnog centra.

Prema njegovim riječima, sve ono što je iz Prijedora stiglo na brojanje u Glavni centar je prebrojano, a za četiri mjesta nije transportovan materijal iz skladišta CIK-a, što ostaje da se provjeri.

Agić je rekao da bi rok za okončanje brojanja glasova sa Općih izbora u BiH, 22. oktobar, trebalo da bude ispoštovan za sve nivoe vlasti.

On je naveo da se činjenica da je povećan broj posmatrača odrazila na rad brojača, jer ih ometa buka, smanjena im je koncentracija, zbog čega su posmatrači zamoljeni da vode računa da što manje kontaktiraju svoje timove i da ne ometaju proces brojanja u sarajevskoj Zetri.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision