Monday, 4. December 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Augusta. 2017. Bosna i Hercegovina
Novi toplotni val u BiH – temperature zraka iznad 40 stepeni

Danas će u Bosni I Hercegovini preovladavati pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme, a meteorolozi kažu kako u narednim danima stiže toplotni val, najjači u posljednih 20 godina, sa temperaturama do 40 stepeni C. Narandžasto upozorenje izdato je za veći dio zemlje, a ljekari građane pozivaju na oprez.

Za području Hercegovine danas je izdato upozorenje na ekstremne vremenske uvjete – crveni meteoalarm. Temperature u Mostaru i Trebinju kretat će se između 38 i 41 stepen C. U ostatku zemlje i danas je na snazi narandžasto upozorenje. Temperature će se kretati do 38 stepeni C.

Za srijedu je na snazi crveni meteoalarm za veći dio BiH. Ekstremno visoke temperature očekuju se u USK, Tuzlanskom kantonu, Bosansko-podrinjskom kantonu, Banjalučkoj regiji te Hercegovini. Temperature će se kretati do 39 stepeni. U ostalim dijelovima BiH je na snazi narandžasti meteoalarm i temperature će se kretati između 35 i 37 stepeni.

Ukoliko planirate putovanja, savjetuje se da krenete ranije ujutro ili u kasnim poslijepodnevnim satima, a ukoliko morate putovati tokom dana pravite pauze na svakih 100 kilometara.

Narandžasti meteoalarm na snazi je do 6. augusta zbog ekstremno visokih temperatura i visoke UV vrijednosti za područje cijele Bosne i Hercegovine. Upozorenje se odnosi na period od 13:00 do 18:00 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision